Zirndorf Cup 2017

Zirndorf Cup blev i år afviklet i perioden 30.august - 3.sept med deltagelse af 76 spillere. Forhåndsfavoritten var GM Kveinys fra Litauen, efterfulgt af tre IM fra Tyskland. Fra Caissa 2000 deltog fire spillere: Martin Rosenkilde, Jan Monty, Christopher og Michael. Vi fulgtes på turen med Jens Østergaard fra Hillerød.

Som de seriøse skakspillere vi er, havde vi planlagt at tage derned dagen før, så vi kunne møde op forberedt og udhvilet. Vi mødtes i lufthavnen og spiste på MASH, så alt var godt.

Desværre fik vi besked om, at vi blev 30-35 minutter forsinket, tre kvarter efter var vi i luften og der blev vi så!  Grunden til at vi ikke kom på jorden var, at der var fundet en bombe fra 2.Verdenskrig, som lige skulle håndteres først. Det betød at vi ikke kunne flyve videre fra Berlin

 

Vi blev enige om at tage toget til Nürnberg, og en taxa til hotellet.  Turen med tog, forløb problemfrit og pludselig stod vi på vores hotel, kun 12 timer forsinket. Efter nogle timers søvn, et bad og lidt mad begav vi os mod spillestedet.

I stedet for at være forberedt og udhvilet var følelsen at være SMADRET. Heldigvis var vi allesammen favoritter, så måske gik det alligevel. Jens vandt uden problemer, Christopher vandt med lidt snilde. Martin og Michael måtte nøjes med remis og Monty tabte. Så var det hjem for at sove så vi kunne være klar til næste dag hvor der ventede dobbeltrunde. Her kom Michael  ud for den groteske oplevelse at min modstander flere gange gik fra spillestedet til sin bil, for at konsultere sin mobiltelefon. Efter en del tovtrækkeri med dommeren fik han endelig et point. Dommeren var ikke meget for det, nu da spilleren havde indrømmet det ! ! ! Monty og Martin vandt også begge to. Christopher tabte og Jens remiserede. Tredje runde var god, da Christopher og Monty begge spillede remis og de andre tre vandt. Det betød nu at Jens Martin og Michael lå godt til i toppen med 2½ af 3.

 

Jens var alligevel favorit mod sin modstander, som var en stærkt spillende ung mand og partiet endte remis, Det samme gjorde Martins parti hvor han forholdsvis let tæmmede den tyske IM han var oppe imod, endda med sort. Michael havde også godt styr på sin modstander (ELO 2349) og det endte med remis. Monty spillede også remis mens Christopher vandt. Så ventede endnu en dobbeltrunde. Martin snuppede en hurtig remis, kort tid efter fulgte Monty med en halv. Jens vandt og Christopher og Michael måtte begge ned. Nu havde Jens spillet sig op i toppen, så i 6 runde stod den på den senere delte turneringsvinder, og selv om Jens kæmpede godt tabte han. Monty måtte også ned, Martin spillede remis og både Christopher og Michael vandt. Så var vi kommet til sidste runde, hvor Michael snuppede en hurtig remis, Monty vandt , Jens tabte Christopher vandt og der var en halv til Martin.

 

Om turneringen var en succes på det skaklige, må den enkelte selv vurdere. Socialt var det vældig hyggeligt, med kaffe god mad analyser og en fælles øl.Det er mit klare indtryk at alle havde en god tur. Jeg rejser i hvert fald gerne med jer igen.

Se mere her http://www.zirndorfcup.de/

 

 

Michael