Historisk sejr over københavnsk storklub

Et afbudsramt 1. hold var draget mod Østerbro, hvor Øbro 5 ventede. Flere af spillerne mente, at Øbro ville stille med et par stærke reserver i toppen - det skulle vise sig at holde stik. Normalt havde det ikke været et problem, men når man mangler 3 faste spillere og den faste reserve, så blev vi alligevel lidt urolige. Heldigvis har klubben flere dygtige ungdomsspillere, der kunne forstærke holdet på de nederste brætter. Indstillingen inden runden var en smertegrænse på 5-3, men den var vi aldrig i nærheden af, som aftenen forløb.

1. Bræt - Peter Birk Petersen

På førstebrættet mødte vores mand en knivskarp reserve og Peter måtte spille det længste parti, men det var til gengæld også aldeles stilrent og sejren var aldrig i fare. Efterfølgende kunne flere af spillerne fra Øbro også konstatere, at 'Birk' bliver stærkere år for år og han er de fleste taktisk overlegen.

2. Bræt - Martin Rosenkilde Pedersen

Næstsidst færdig sad Martin og kæmpede med sort for at holde på stillingen. Stillingen virkede svær for vores mand og med 2 løbere + tårn mod 2 x tårn fandt Martin en trækgentagelse. Efterfølgende viste det sig, at Martin stod bedst, men en remis er bestemt et godkendt resultat i holdskak 🙂

3. Bræt - Christopher Pedersen

Det var tæt på at galt udfra åbningen, hvor jeg spillede lidt for langsomt. Heldigvis overså modstanderen den mest kritiske forsættelse og herfra dominerede jeg alle vigtige indbrudsfelter og sort følte sig nødsaget til at begå kamikaze.

24...Sxe4? 25. Sg5! Lxf2+ 26. Kg2 Lh4 27. Lxe4 Df6 28. Dxf6 gxf6 29. Sf3 1-0

Det var naturligvis ikke påtvunget, men sort var stærkt presset over ikke at kunne opstille simple angrebsmotiver.


4. Bræt - Per Steenstrup

Jeg var lige over og se partiet mellem Per og Sofie en enkelt gang og kunne blot konstatere, at Per havde en stilling med lette officerer, hvor han er super giftig og kort tid efter havde Sofie givet op. Jeg kan desværre ikke vise partiet og den sublime teknik, da jeg mangler noteringslisten.


5. Bræt - Jan T. Kaya-Mortensen

Noteringslisten siger, at der forsvandt et tårn på e8 uden skyggen af kompensation. Et halvhjertet forsøg fra modstanderen, gjorde intet godt og modstanderen gav hurtigt op.


6. Bræt - Niels Skou

Jeg fik aldrig set partiet, så hurtigt var det ovre. Desværre ser det ikke ud til jeg har fået noteringslisten, så hermed en opfordring til Niels.


7. Bræt - Nienke van den Brink

Nienke var inspireret af en af historiens bedste danske skakspillere og lagde stille og roligt tryk på sin modstander. Da modstanderen måtte afgive en kvalitet, så var det op af bakke, hvilket blev eksekveret i flot stil.

33. Da8+ Kg7 34. Da7 Kf6 35. Tf1! 


8. Bræt - Casper Yukun Liu

Jeg var ikke bekymret efter åbningen, hvor Casper havde fuldstændig styr på det og spillede med stor kreativitet og tilmed vandt en kvalitet. Undervejs i midtspillet begyndte Casper og stå lidt uldent, men fandt nogle fantastiske ressourcer og kørte hele pointet hjem.

Status er, at vi har 15½/16 point efter 2. runde og har en klar 1. plads i 1. række gruppe 2 🙂

De individuelle resultater med rating og holdets forventede score kan ses (eller genses) herunder:

Holdskak 2. runde

Næste runde er d. 12. december, hvor klubben tager imod Musik 1 - vi er klar 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.